Back to Question Center
0

Cum de a opri Spam-ul Chinezesc de la inundarea iPhone-ului? Sfat de la Semalt

1 answers:

Probabil știți importanța utilizării parolelor puternice și activarea autentificării cu două factori (2FA) pe dispozitivele Apple. Sute până la mii de mesaje spam inutile din China sunt trimise către și de pe dispozitivele iPhone. Contul iMessage deturnat ar putea umple dispozitivul iPad, iPhone, Mac sau alte dispozitive similare cu o mulțime de junk și gobbledygook mai ușor decât vă puteți imagina. Din punct de vedere tehnic, nu este un hack, dar este un semn că cineva ți-a ghicit parola și folosește dispozitivul pentru activitățile sale stupide.

Andrew Dyhan, un expert de top din Semalt , a elaborat aspecte practice care vă vor ajuta să rămâneți în siguranță de la astfel de atacuri.

Un număr mare de utilizatori au căzut pradă unor astfel de scheme. O companie de securitate din Anglia, Sophos, a publicat o postare pe blogul Naked Security, unde a împărtășit experiențele utilizatorilor de iPhone diferiți. Unul dintre utilizatori a spus că iPhone-ul său a fost folosit ilegal pentru a trimite mesaje false chineze tuturor prietenilor și membrilor familiei sale. Nu a fost raportat vreun raport de încălcare a datelor și nu există nicio modalitate de a extrage parola unei persoane de pe dispozitivele iOS. În astfel de situații, este posibil ca nimeni să nu poată spune ceea ce se întâmplă, dar Apple Inc. a demarat John Munn din Belfast a rezumat problema, susținând că utilizatorii de Android se plâng de problema de ani de zile..Multe parole iPhone sunt ghicite, iar conturile sunt hackate zilnic. Ioan nu a fost singura victimă pe măsură ce Sophos a investigat problema și a constatat că Apple nu a primit plângeri în legătură cu investigația sa și că a rezolvat deja multe probleme .

Cum funcționează atacurile?

În primul rând, utilizatorii primesc un mesaj care spune că ID-urile Apple au fost accesate din locații sau dispozitive necunoscute. Dacă primiți astfel de notificări pe computer, nu puteți face nimic. Dar dacă primiți un astfel de mesaj pe telefonul mobil, trebuie să faceți clic pe butonul OK. Oricum, odată ce mesajul inițial este primit, potopul va începe. Un număr mare de dispozitive sunt spamate zilnic. Utilizatorii se plâng, de asemenea, despre emojis și texte din surse suspecte, iar aceste mesaje sunt scrise în întregime în limba chineză.

Aceleași tipuri de mesaje sunt trimise mii de persoane din conturile infectate. Dacă traduceți aceste mesaje, acestea vă pot referi la un cazinou sau un club de noapte din Macao. Există șanse ca hackerii să vrea să vă fure informațiile prin utilizarea numelor unor cazinouri celebre, însă astfel de activități vor duce la barajarea spam-ului non-stop. Dacă se afișează "mai multe informații", înseamnă că atacatorii au accesat parola sau au ales datele dvs. pentru a încălca anumite reguli online. Apple susține că nu este posibil să accesați contul iMessage al unui utilizator, dar hackerii îi trimit adesea pe utilizatori și îi redirecționează către cantități fără precedent de gunoi. Sunt șanse ca utilizatorul să fi compromis parolele în unele încălcări ale datelor, cum ar fi LinkedIn și Yahoo. S-ar putea să fi folosit aceeași parolă pentru conturi diferite, permițând hackerilor să se potrivească cu diferite e-mailuri de e-mail cu aceeași parolă. În concluzie, ar trebui să folosiți parole puternice care nu ar putea fi ghicite de hackeri. Ar trebui să vă actualizați frecvent parolele și să păstrați 2FA activat. Dacă aveți anumite preocupări legate de securitatea contului dvs., trebuie să verificați recomandările Apple Source .

November 29, 2017