Back to Question Center
0

Semalt Expert: De ce și cum să utilizați Amazon pentru a construi un brand de comerț electronic?

1 answers:

Piața Amazonului servește ca o platformă în care oamenii lansează branduri și învațădespre comportamentele consumatorilor. Ajută la lansarea antreprenorilor în devenire. Afacereasite-ul web poate funcționa bine în comparație cu standardul de piață. Utilizarea pieței ca sursă alternativă de venit este un avantaj suplimentar.

Artem Abgarian, Managerul de Succes al Clienților Senior din cadrul Semalt, elaborează pe utilizarea Amazon pentru a construi un brand de succes e-commerce.

Elementele de bază

Înainte de a realiza întregul potențial al pieței, este prudent să începem cuElemente de bază. Amazon ajutoare în achiziționarea de clienți pentru afaceri. În cele din urmă, când cineva se obișnuiește cu modul în care operează, numai atunci poate să-și valorificeputerea de a folosi Amazon pentru a creste brandul.

Amazon conturile pentru cincizeci și două la sută din căutări. În al patrulea trimestru al anului 2016,Amazon a fost responsabil pentru șaizeci la sută din toate vânzările de comerț electronic. În cele din urmă, majoritatea articolelor vândute pe platformă provin de la o terță partevânzători.

Aceste fapte indică faptul că majoritatea clienților frecvent Amazon să cauteproduse. Prin urmare, utilizarea acestuia pentru cunoașterea mărcii și conștientizarea clienților va ajuta compania să se concentreze pe seturile de produse și pe marketing în jurul acestoraconcepte la un punct în care poate concura cu concurenții de top.

Folosind Amazon, este împotriva ghidurilor de a comercializa o afacere potențialilor clienți.Cu toate acestea, Amazon permite afacerilor să-și modeleze comportamentul la cumpărături până la un punct în care trebuie să viziteze site-ul companiei. De exemplu,un client poate achiziționa un anumit produs de la o companie, dar înlocuitorii sunt disponibili numai pe site-ul lor.

Anunțurile Amazon construiesc conștientizarea

Anunțurile sponsorizate pe Amazon sunt similare cu AdWords, deoarece se bazează pe cuvinte cheie. sponsorizateanunțurile sunt necesare deoarece un antreprenor le poate folosi pentru a viza companii care se ocupă de aceleași produse. Costul clicului este mai mic decâtcăutare plătită.

Amazon și valoare SEO

Odată ce o afacere începe să câștige o creștere a vânzărilor, există o mare posibilitateprodusele lor vor începe să apară în topul clasamentului de căutare al Amazonului. În consecință, Google va prelua aceste atribute de înaltă calitate. Utilizarea produsuluicuvintele cheie ca instrument principal pentru căutările organice pe Google vor direcționa clienții către produsele companiei.

Cu căutări organice și clienți de conducere către Amazon, cumpărătorii vor realiza căprodusele firmei apar pe mai multe site-uri. Promovează un sentiment de încredere cu consumatorii. Dacă compania își comercializează produsele în mod corect,ei vor fi sigur de a da comentarii bune. Stelele de opinie înseamnă mult pentru clienții indeciși.

Există mai multe preocupări pe care comercianții le au înainte de a se angaja cu Amazon:

Mitul 1:

Amazon lansează marca fără nici un motiv. Nu este adevărat ca fundația branduluise bazează pe partea terță atâta timp cât lucrează în cadrul liniilor directoare Amazon.

Mitul 2:

Amazon începe o afacere odată ce decolează. Personalul Amazon cere oamenilor doar să aleagăîntre a fi un vânzător de piață sau un vânzător, însă decizia se află în întregime în sarcina persoanei implicate.

Mitul 3:

Amazonul se diferențiază de un magazin obișnuit de comerț electronic. Este un magazin de comerț electronic cuo căutare încorporată și este condusă de cuvinte cheie, cum ar fi Google.

Concluzie

Vânzarea pe Amazon este o strategie bazată pe decizii și exercitarea unei cantități adecvate de control.Multe liste există pe Amazon pentru ca afacerea să vândă și să achiziționeze clienți. Proprietarul decide cea mai bună strategie pentru ei Source .

November 27, 2017