Back to Question Center
0

Semalt Expert: Tendințele curente în tehnologia de urmărire a ochilor

1 answers:

Când se reflectă asupra istoriei timpurii a urmăririi ochilor și a etapelor de realizare,aceasta a devenit o industrie cu multe fațete care atinge multecâmpuri. Pentru a înțelege în continuare ce este urmărirea ochilor, totul trebuie să fie mai întâidefinit.

Julia Vashneva, Manager de succes al clientului Semalt DigitalServices, oferă o perspectivă asupra celor mai recente tendințe în tehnologiile de urmărire a ochilor, bazate pe expertiză și experiență vastăde cooperare cu compania de cercetare de piață CoolTool .

Urmărirea ochilor poate fi definită ca o colecție de date oculare. Datele sunt adunateprin dispozitive non-intruzive, cum ar fi un dispozitiv de urmărire a ochilor montat la distanță sau cap.dispozitivul non-intruziv utilizează o cameră foto și o sursă de lumină infraroșie.sursa de lumină este îndreptată spre ochi, pe măsură ce camera urmărește și înregistrează ochiulcaracteristici (de exemplu, diametrul elevului, frecvența de clipire, mișcările de rotație). Agregatedatele sunt compilate prin software-ul de analiză a ochilor și rezultatele analizate .

Software-ul de urmărire a ochilor este în prezent utilizat în marketingul și ambalarea consumatorilorcercetarea, cercetarea psihologică academică, medicală și comportamentală, precum și cea umanăfactori de inginerie și joc de simulare de cercetare și de aplicare. Ca cercetătorigăsiți noi căi de aplicație pentru urmărirea ochilor, câmpul se extinde dramatic.Chiar și militarii au folosit căști de urmărire a ochilor pentru piloții de luptă în lorsofisticate display heads-up (HUD) pentru un avantaj tactic .

Când discutăm despre urmărirea ochilor, este important să înțelegem cele patru de bazătipurile de mișcări ale ochilor, care stau la baza tehnologiei de urmărire a ochilor, includ:

  • saccades..Acestea sunt considerate mișcări foarte rapide ale ochiului care se schimbă brusc lapunctul de fixare. Ele pot fi mici mișcări în timpul citirii sau mișcărilor maricând privim în jurul unei încăperi întregi. În general, ele sunt reflexive în natură, darpoate fi, de asemenea, provocată în mod voluntar. Cele mai frecvente mișcări ale ochiului saccadic apar în timpulmodelele de somn ale unui individ.
  • Mișcări fără mișcare. Mult mai lent decât alte forme de mișcare a ochilor, SmoothMișcarea de mișcare este o mișcare de stimulare voluntară a foveei (o mică parte dinretina in care acuitatea vizuala este cea mai mare). Individul are voluntariatulcapacitatea de a urmări sau de a ignora stimulii. Sunt acei indivizi instruițicare sunt capabili să realizeze o mișcare fără urmări fără prezența unui stimul (ținta în mișcare).
  • Mișcări de vergență. Spre deosebire de alte tipuri de mișcări oculare, în timp ce ambii ochi se mișcăaceeași direcție, mișcările de vergență sunt disjunctive. Liniile de vedere ale fiecăruiaochiul poate vedea un obiect care este aproape sau de la distanță. Pupiliarulconstricția mărește astfel câmpul de percepție și mărește imaginea foveei (retina).
  • Mișcări vestibulo-oculare. Compensarea pentru mișcarea capului, vestibulo-ocularmișcările oculare ajută la stabilizarea imaginilor vizuale ale impulsurilor externe. Retinalulsuprafața compensează imaginea "alunecând" prin detectarea modificărilor tranzitorii (mișcarea capului)ajustând astfel prin mișcările corecte ale ochilor. Ajustarea compensării estedestul de lent, datorită mișcărilor capului, precum și răspunsului senzorial

Cine aplică trasarea ochilor

În fiecare zi sunt folosite aplicații de urmărire a ochilormodalități creative noi. Când cineva se gândește la cât de mult o persoană folosește ochii în fiecare zi, nu e de mirareacele informații pe care le adună sunt utile pentru aproape fiecare industrie. O astfel de industrie este cercetarea de piață.Informațiile colectate din cercetarea privind urmărirea ochilor au fost utilizate în proiectarea ambalajelor, precum și în reclame.

Sporturile profesionale au folosit tehnologia de urmărire a ochilor ca o margine de îmbunătățireperformanța unui atlet prin combinarea biomecanică, fiziologică și comportamentalădate pentru a oferi un instrument de măsurare pentru îmbunătățirea individuală. Specialiștii în comportament și neuroștiințe au folosit tehnologia de urmărire a ochilorîn aptitudinile lor de evaluare lectură, dislexie, funcționare motorie, precum și auditiveși prelucrarea imaginilor. Prin utilizarea stimulării vizuale bazate pe ecran și a mișcării capuluidispozitivele de urmărire gratuite, cercetătorii au găsit modalități noi de măsurare și evaluare șifuncționarea deficitului motor și utilizarea abordărilor tactile pentru corectarea deficiențelor individuale .

O nouă zonă de urmărire a ochilor este o cercetare bazată pe vedere. Cercetătorii s-au dezvoltatinstrumente care pot schimba eventual interacțiunea dintre om și calculator.cercetarea se concentrează pe utilizarea ochilor pentru a controla cursorul unui computer..In loc defolosind un mouse, un stick de bucurie sau o tabletă de scris, utilizatorul va controla acțiunile computeruluiprin mișcarea ochilor și clipind .

Exact cum funcționează urmărirea ochilor pentru laicul obișnuit poate fi explicată înnu atât de simplu termeni. Urmărirea ochilor încă de la începuturi a fost utilizată pentru a măsurași să evalueze atenția vizuală a unui individ. Există mai multe moduri de a măsura o astfel de atenție, dar cea mai comună este metoda non-intruzivă .

Urmărirea ochilor la distanță fără ochi

Conceptul de bază al monitorizării ochilor de la distanta, care nu este intruziva, este centrul cornean al pupileireflecție (PCCR). Acest concept utilizează o sursă de lumină de la distanță pentru a iluminaochi, care interne cauzează reflexii și permite unui sistem de înregistrare a camerelorcaptarea datelor imaginilor. Imaginea capturată pe dispozitivul de înregistrare (camera) identificăreflecții diferite între reflecțiile elevilor și corneea. După informareeste capturat un tabel de calcul vectorial angular folosit pentru a forma geometrice specificereflectoare care formează baza direcției gaze .

În funcție de software-ul de modelare a ochilor utilizat, calculul direcției de vizarepermite diferite algoritmi de procesare a imaginii, precum și modele 3D ale ochiuluiîn raport cu punctul de vedere. În termeni destul de simpli, procesul înregistreazăochi mișcări model, evaluează principiile de bază ochi model, se concentrează pe puncta parametrilor gazelor și formează o compilație de date care, atunci când sunt analizate, dădatele și rezultatele interpretative specifice utilizatorilor finali. Rezultatele pot fi măsurateorice se compune dintr-o atenție a lucrătorului, până la fixarea pe un anumit obiect. Laexplicați mai departe, un exemplu al procesului este următorul:

  • Cercetătorul de urmărire a ochilor dorește să identifice anumite imagini pe un computer(de exemplu, un produs comercializabil). Există imagini identice ale produsului pe aecran de calculator cu diferite variații (culoare, dimensiune, etc.) Cercetătoruldorește să identifice care dintre imaginile pe care se concentrează utilizatorul calculatorului (care înrândul său, va putea să identifice ce imagine a produsului este plăcută din punct de vedere esteticcătre utilizator). Procesul sistemului de urmărire a ochilor include un sistem de înregistrare,proiector și o serie de algoritmi complexe. Inițial, proiectorul creeazăo imagine în lumină infraroșie a ochilor. Apoi, sistemul de înregistrare aparține camereimai multe imagini cu cadre înalte ale cadrelor de ochi ale utilizatorilor (de eximaginile de pe ecran pe care utilizatorul se concentrează)
  • Algoritmii de procesare a imaginilor (în special software-ul de urmărire a ochilor specificla urmărirea imaginilor) să identifice detaliile specifice ale ochiului utilizatorului și să reflectemodele. În cele din urmă, pe baza detaliilor de imagini obținute, software-ulcalculează poziția ochilor și punctele de vedere. Aceste date sunt apoi interpretatela care dintre imaginile de pe ecranul computerului le-a concentrat utilizatorulatenția asupra (astfel, cercetătorul poate identifica care dintre produsele comercializabileun anumit grup de utilizatori finali sa concentrat asupra)
  • Pe măsură ce domeniul tehnologiei de urmărire a ochilor se extinde în diferite zone, intră întrebăriîn ceea ce privește eficacitatea acesteia, precum și preocupările privind obținerea de date exacte. Pe o astfelîngrijorarea este dacă clipirea afectează rezultatele urmăririi ochilor..Așa cum clipeșteochii sunt o acțiune involuntară, în general nu pot fi controlate. Cu respectla urmărirea ochilor, clipirea pare să blocheze pleoapa și corneea atunci când pleoapase închide. Deoarece datele de reflexie ale corneei sunt necesare în compilarea datelor de urmărire a ochilor,în timpul analizei rezultatelor finale, punctele de date lipsă sunt încorporate de cătrefie extragerea manuală fie extragerea automată de software-ul de urmărire a ochilor.Deși extragerea datelor nu poate fi de 100%, este suficient de apropiată pentru a obține concluzii exacte privind datele .

Se pune încă o întrebare dacă mișcarea capului afectează urmărirea ochilorrezultate? Mișcarea capului în timpul unei sesiuni de urmărire a ochilor este un factor carepoate afecta rezultatele deoarece poate avea un impact definitiv asupra exactității priviriidate. În rezolvarea problemei mișcării capului, mai mulți senzori optici șicamerele de colectare a datelor sunt situate central în gama de utilizatoriviziune pentru a crea un tip de "procesare de date stereo" care creșteintervalul orizontal de vizibilitate. Încă o dată, ca și cum clipește, ochiulsoftware-ul de urmărire va genera o schemă care va lua în considerarevestibulo-oculare (capul) și ajustează corespunzător datele de interpretare finală.Ceea ce nu poate fi ajustat în rezultatele finale este dacă utilizatorul tracker ochiuluiîși întoarce capul în lateral, instituie o mișcare rapidă și rapidă a capului saueste în afara gamei de senzori și camere optice .

Atunci când discutăm despre tehnologia de urmărire a ochilor, o întrebare care pare a fi întotdeaunaapare este precizia și precizia echipamentului de urmărire a ochilor (opticsenzori, camere de luat vederi etc.), precum și analiza datelor (software).Aceste preocupări au fost abordate de diferite companii de urmărire a ochilorcare au dezvoltat standarde de măsurare pentru a asigura cea mai bună precizieposibil. Standardul de Acuratețe Monoculară testează individual fiecare ochipentru a stabili acuratețea performanței ochilor individuali. In contrast cula testele de precizie binoculară care testează simultan ambii ochi (adeseaconsiderat raportul de normă).

Viitorul urmăririi ochilor

Descriere Motive Acuratețea considerată ca fiind condiția ideală de testare este utilizatăca bază pentru măsurarea tuturor celorlalte rezultate de precizie. Precizie la extremunghiurile de încercare testează unghiurile de vedere care afectează componenta majoră aurmărirea ochilor. Variația acurateței iluminării este un test care utilizează patrucriteriile de iluminare, inclusiv inversarea fundalului și fundalului(Interferență). Variația pozițiilor capului poziției care ia în consideraremișcările capului în timpul procesului de urmărire a ochilor. Fiecare dintre aceste persoanestandardele de testare împreună cu calibrarea echipamentului sunt efectuatepentru a menține cele mai exacte rezultate ale urmăririi ochilor .

Există totuși acei critici care au îngrijorare că urmărirea ochilor este justăo tehnologie de noutate. Criticii au ridicat temerile că tehnologia poatesă fie utilizate în mod abuziv și / sau rezultatele testelor să fie interpretate greșit. Ca tehnologiea devenit din ce în ce mai sofisticat și rezultatele mai bine definite,criticii par să fie puțini și departe între ei. Tehnologia de urmărire a ochilor a fostfolosit pentru a detecta leziuni cerebrale și contuzii, în educația pentru cei cudificultăți de citire și în cele mai multe domenii imaginabile .

Viitorul tehnologiei de urmărire a ochilor pare să fie deja aici..Celulartehnologia de urmărire a ochilor telefonului a început deja. Compania Samsunga introdus o linie de telefoane mobile care vor întrerupe un videoclip cu fața în fațăatunci când utilizatorul se uită departe. Samsung și alte companii de telefonie mobilă suntintroducând telefoane biometrice de recunoaștere a irisului care se vor debloca peutilizatorul privindu-se pe ecranul telefonului mobil.

Industria automobilelor a fost în curs de dezvoltareurmărirea sistemelor de monitorizare a atenției care pot detecta când un șofer devine somnorosminimizând astfel accidentele. În consecință, automobilele viitoare pot fi echipate cu ochimodele de monitorizare a modelelor care pot face ajustări în modelele de conducere prin vizionareșoferul și mediul înconjurător (trotuar îmbibat cu ploaie, condiții de zăpadă etc.).Tehnologia de urmărire a ochilor a fost introdusă în lumea jocurilor de realitate virtuală.Sistemele VR utilizează această tehnologie pentru a anima obiectele prin mișcările ochilor.În domeniul medical, pașii dezvoltați pentru urmărirea ochilor vor permitedetecta semnele inițiale de stroke sau convulsii .

Există numeroase provocări care stau în calea tehnologiei de urmărire a ochilorîn timp ce se mută în mersul de zi cu zi al vieții. Detectarea urmăririi ochilorsoftware-ul trebuie să se diferențieze de ochiul simplumișcare (distragere față de intenție). Alte considerente care trebuie abordateinclud variante de viziune, tulpini oculare și cazuri de distragere a atenției. Ca ochiechipamentul de monitorizare a echipamentelor utilizează expuneri în raze infraroșii față deochii, nu au existat suficiente studii concludente privind efectele dăunătoare ale expunerilor prelungite sau repetitive .

De exemplu, suntem în strânsă colaborare cu serviciile Semalt Digital Services compania de cercetare de piață CoolTool , care oferă un ochi complettehnologie de urmărire împreună cu alte tehnici de urmărire a comportamentului cliențilorpentru cercetarea complexă de marketing. De fapt, această companie are ungenerație de plumb excelent și cerere ridicată în mare parte datorită interesuluia publicului față de tehnologie. Într-adevăr, urmărirea ochilor vă permitepentru a verifica reacțiile specifice la aspectele marketingului dvs.,care diferă de sondajele tradiționale privind consumatorii. Cauzează amare popularitate a tehnologiei de urmărire a ochilor în domeniul marketinguluiiar această tendință este în creștere .

În concluzie, tehnologia de urmărire a ochiloreste aici să rămână. Tehnologia este încorporată în viața noastră de zi cu zi, astfel încât acceptarea eipare să fie larg răspândită. De îndată ce au loc evoluții și îmbunătățiri, urmărirea ochilorva continua să ridice utilizarea tehnologiei pentru automatizarea dispozitivelor și echipamentelor obișnuitedetectarea devierii medicale și / sau psihologice (și acesta este doar începutul)viitorul tehnologiei de urmărire a ochilor nu se limitează la imaginația cercetătorului individual,aplicarea sa practică în viața noastră este nemărginită Source .

November 27, 2017